Obama s-a declarat şocat de atacul "atroce şi tragic" din Colorado

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat şocat de atacul "atroce şi tragic" care s-a produs în noaptea de joi spre vineri în statul Colorado (vest) şi a promis că se va face dreptate.

348 afișări
Imaginea articolului Obama s-a declarat şocat de atacul "atroce şi tragic" din Colorado

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Michele şi eu suntem şocaţi şi întristaţi de atacul atroce şi tragic din Colorado (...). Administraţia mea va face tot ce îi stă în putere pentru a-i sprijini pe localnicii din Aurora în acest moment extraordinar de greu", a afirmat Obama.

"Promitem că cei responsabili vor da socoteală în faţa justiţiei, vom asigura securitatea compatrioţilor noştri şi vom acorda îngrijiri răniţilor", a adăugat preşedintele într-un comunicat difuzat din Florida (sud-est) unde se află într-un turneu de două zile.

"După cum procedăm în momente sumbre şi dificile, va trebui să ne reunim ca o mare familie americană. Trebuie să ne gândim cu toţii la locuitorii din Aurora şi să ne rugăm pentru ei, în timp ce ei trebuie să facă faţă pierderii prărinţilor, prietenilor şi vecinilor şi trebuie să fim solidari cu ei în orele şi zilele dificile care vor urma", a conchis Obama.

Adversarul său republican la alegeri, Mitt Romney, s-a declarat la rândul său "profund întristat de vestea atacului lipsit de sens", din Colorado.

"Ne rugăm pentru rudele şi prietenii victimelor în acest moment de traumă şi mare durere. Sperăm că persoana responsabilă pentru aceste crime odioase va da în curând socoteală în faţa justiţiei", adaugă Romney într-un comunicat.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi 50 rănite într-un atac armat care s-a produs în noaptea de joi spre vineri într-un cinema din Aurora, suburbie a oraşului Denver, capitala statului Colorado, în timpul premierei ultimei părţi a trilogiei Batman, potrivit poliţiei locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici