NEWS ALERT  OceanGate: "Membrii echipajului au fost din păcate pierduţi/ "Aceşti oameni au fost adevăraţi exploratori"/ "Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete şi de fiecare membru al familiilor lor"

  • Au fost găsite resturi din submersibil lângă epava Titanicului: capacul din spate, cadrul de aterizare, fereastra hublou. Acestea ar aparţine submersibilului Titan.
  • OceanGate a transmis că, din păcate, membrii echipajului au fost pierduţi.
  • Echipajul era compus din:
  • 1. Stockton Rush, pilotul american de submersibil şi fondatorul companiei Ocean Gate
  • 2. Hamish Harding, aventurier şi om de afaceri britanic
  • 3. Shahzada Dawood - miliardar pakistanez, vicepreşedinte Engro Corporation, membru al Consiliului consultativ global al Prinţului Charles' Charity, Prince's Trust International şi invitat al Forumului Economic Mondial
  • 4. Fiul său, Sulaiman Dawood
  • 5. Paul-Henri Nargeolet, scafandru francez şi expert în epava vasului RMS Titanic
54436 afișări
Imaginea articolului OceanGate: "Membrii echipajului au fost din păcate pierduţi/ "Aceşti oameni au fost adevăraţi exploratori"/ "Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete şi de fiecare membru al familiilor lor"

 

UPDATE - Pakistanul este îndoliat de pierderea tragică a om de afaceri şi a fiului său

Familia omului de afaceri născut în Pakistan, Shahzada Dawood , şi fiul său, Suleman, în vârstă de 19 ani, au spus că sunt „cu adevărat recunoscători” tuturor celor implicaţi în eforturile de salvare, transmite The Guardian

„Eforturile lor neobosite au fost o sursă de forţă pentru noi”, a spus declaraţia lui Hussain şi Kulsum Dawood, părinţii lui Shahzada Dawood 

Detaliile despre ritualurile lor finale vor fi anunţate în curând, au spus ei.

Condoleanţe au venit din partea ministerului de externe al Pakistanului, oficiali guvernamentali şi prieteni, posturile de televiziune şi-au oprit emisiunile de rutină pentru a împărtăşi ştirile despre Dawood, care este vicepreşedintele celui mai mare conglomerat al ţării, Engro Corporation, şi fiul său, potrivit World Economic Forum

UPDATE - Franţa îl jeleşte pe unul dintre cei mai mari exploratori din istoria modernă 

Familia lui Paul-Henri Nargeolet a lansat  o declaraţie, prin care l-au descris pe expertul francez în scufundări drept „un tată şi un soţ extraordinar”.

The New York Times relatează că familia a mulţumit celor implicaţi în operaţiunea de căutare şi salvare şi a transmis condoleanţe familiei celorlalţi bărbaţi care au murit:

Este un om care va fi amintit ca fiind unul dintre cei mai mari exploratori de adâncime din istoria modernă. Când te gândeşti la Titanic şi la tot ce ştim despre navă astăzi, te vei gândi la Paul-Henri Nargeolet şi la opera sa legendară.

Dar ceea ce ne vom aminti de el cel mai mult este inima lui mare, simţul său incredibil al umorului şi cât de mult îşi iubea familia. Ne va fi dor de el astăzi şi în fiecare zi pentru tot restul vieţii noastre”.

 

UPDATE  - Marea Britanie este îndurerată după marele ei aventurier 

Familia şi compania de aviaţie deţinută de Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, a lansat următoarea declaraţie ca răspuns la moartea miliardarului în implozia Titanului OceanGate:

Astăzi, suntem uniţi în durere cu celelalte familii care şi-au pierdut şi pe cei dragi pe submersibilul Titan.

Hamish Harding a fost un soţ iubitor pentru soţia sa şi un tată dedicat celor doi fii ai săi, pe care i-a iubit profund. Pentru echipa sa din Action Aviation, el a fost un ghid, o inspiraţie, un sprijin şi o legendă vie.

Era unic şi noi îl adoram. A fost un explorator pasionat – indiferent de teren – care şi-a trăit viaţa pentru familia, afacerea şi pentru următoarea aventură. Ceea ce a realizat în timpul vieţii sale a fost cu adevărat remarcabil şi dacă ne-ar putea alina ceva din această tragedie, este că l-am pierdut făcând chiar ceea ce iubea.

El va lăsa un gol în vieţile noastre care nu poate fi umplut niciodată.

Ştim că Hamish ar fi fost extrem de mândru să vadă cum naţiunile, experţii, colegii din industrie şi prietenii s-au reunit pentru căutare şi le mulţumim din suflet pentru toate eforturile lor.

În numele familiei Harding şi al Action Aviation, am dori să solicităm politicos confidenţialitate în acest moment incredibil de dificil.

 

UPDATE - OCEANGATE:  Operatorul submersibilului dispărut Titan a declarat că, din păcate, toţi cei cinci pasageri "au fost pierduţi" 

Declaraţia celor de la OceanGate a spus: "Credem acum că directorul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood şi fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding şi Paul-Henri Nargeolet, au fost din păcate pierduţi.

Aceşti oameni au fost adevăraţi exploratori care au împărtăşit un spirit distinct de aventură şi o pasiune profundă pentru explorarea şi protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete şi de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieţii şi bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoşteau".

 

 

UPDATE - Paza de coastă americană a descoperit resturi în zona de căutare, în apropierea epavei Titanicului

Paza de coastă americană a declarat că un vehicul operat de la distanţă (ROV) a descoperit resturi în zona de căutare, în apropierea epavei Titanicului.

Paza de coastă americană a declarat că un vehicul operat de la distanţă (ROV) a descoperit resturi în zona de căutare, în apropierea epavei Titanicului. Experţii evaluează descoperirile.Paza de Coastă a SUA va organiza o conferinţă de presă la ora locală 15:00 (22:00, ora României).

Potrivit SkyNews, s-au descoperit cinci componente ale submersibilului, printre care capacul din spate, cadrul de aterizare şi fereastra hublou.  

Ştirea iniţială - Rezerva de oxigen s-ar fi epuizat 

Au trecut patru zile de la începerea căutărilor. 

Teoretic, rezerva de oxigen care trebuia să le asigure viaţa echipajului de la bord pentru 70-90 ore, s-a epuizat. 

Membrii echipajului sunt încă declaraţi dispăruţi.

Aceştia sunt omul de afaceri britanic Hamish Harding, miliardarul pakistanez Shahzada Dawood şi fiul său Sulaiman Dawood, scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet şi Stockton Rush, directorul executiv şi fondatorul companiei Ocean Gate. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici