Odobescu: Până luni dimineaţă au fost repatriaţi 802 cetăţeni români din Israel

Ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, a dat informaţii în legătură cu situaţia românilor pe care războiul declanşat de Hamas i-a surprins în Israel.

95 afișări
Imaginea articolului Odobescu: Până luni dimineaţă au fost repatriaţi 802 cetăţeni români din Israel

Odobescu: Până luni dimineaţă au fost repatriaţi 802 cetăţeni români din Israel

„Până la acest moment, au fost evacuaţi 802 cetăţeni români prin nouă curse ale companiei TAROM şi ale unei companii private. Astăzi avem, de asemenea, planificată o cursă TAROM, care e posibil să fie suplimentată, şi trei curse efectuate de două companii private. După estimările noastre, în jur de 800 de cetăţeni români se mai află în Israel. Suntem în dialog cu aceştia. Colegii noştri de la Ambasada României la Tel Aviv şi de Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, împreună cu colegii pe care i-am trimis de la Bucureşti să sprijine activitatea celor de acolo, estimează că, practic, în următoarele zile vom încerca să-i repatriem, să-i aducem în siguranţă pe toţi cetăţenii români”, spune la Antena3 CNN Luminiţa Odobescu.

Şefa Diplomaţiei de la Bucureşti afirmă că este foarte important pentru toţi cetăţenii români care se află în continuare în Israel să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, „adică să se adăpostească şi, evident, când situaţia o impune, să putem să-i sprijinim să părăsească această ţară”.

„Este foarte important să sune la ambasada noastră de la Tel Aviv sau la Oficiul de Reprezentare al României de la Ramalah (...) Suntem mobilizaţi, este o cursă contra cronometru să încercăm să găsim soluţii optime şi să-i aducem în siguranţă şi pe ceilalţi cetăţeni români. Toate autorităţile române au condamnat cu fermitate atacurile asupra statului Israel, inclusiv asupra populaţiei civile, infiltrările teroriste şi luarea de ostatici. Aţi văzut foarte multe victime şi vreau să transmit şi cu această ocazie condoleanţe familiilor. Am reiterat susţinerea pentru dreptul suveran al Israelului la autoapărare. Am condamnat terorismul în toate formele sale de manifestare iar aceste atacuri teroriste trebuie să înceteze. Comunitatea internaţională a fost solidară din primele momente cu statul Israel, a condamnat cu fermitate aceste acţiuni teroriste", încheie ministrul român de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
odobescu,
israel,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici