Oficial afgan: Kabulul nu are dovezi că Rusia i-ar susţine pe talibani, dar nici că SUA ar ajuta reţeaua teroristă Stat Islamic

Afganistanul nu are vreo dovadă care să indice că Rusia ar susţine insurgenţii talibani, dar nici că Statele Unite ar ajuta militanţii reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat Mohammad Atmar, consilier pentru securitate în cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Kabul, citat de agenţia de ştiri Tass.

294 afișări
Imaginea articolului Oficial afgan: Kabulul nu are dovezi că Rusia i-ar susţine pe talibani, dar nici că SUA ar ajuta reţeaua teroristă Stat Islamic

Oficial afgan: Kabulul nu are dovezi că Rusia ar susţine talibanii, dar nici că SUA ar ajuta reţeaua teroristă Stat Islamic

"Există multă dezinformare, acuzaţii şi insinuări venite din toate părţile. Sunt unii care sugerează că Rusia îi susţine pe talibani. Dar sunt şi alţii care insinuează că elicoptere americane aduc Daesh (militanţi Stat Islamic) şi terorişti", a declarat Atmar.

"Nu avem dovezi despre niciuna din cele două", a adăugat consilierul prezidenţial, care a precizat că Afganistanul a propus crearea unei comisii multilaterale care să analizeze acuzaţiile privind presupusul sprijin oferit de puteri străine unor grupări militante din această ţară.

La finalul lunii martie, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Washingtonul este îngrijorat în legătură cu acţiunile Moscovei în Afganistan, iar Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului suprem al forţelor americane din Europa, a afirmat că Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani, lucru negat categoric de Moscova.

Mai mult, în luna octombrie, preşedintele afgan Ashraf Ghani a făcut o serie de declaraţii în care a sugerat că Rusia i-ar susţine pe insurgenţii talibani.

Pe de altă parte, un deputat afgan, Zahir Qadir, acuza în luna iulie că elicoptere militare neidentificate, probabil aparţinând Statelor Unite, au transportat militanţi Stat Islamic în Afganistan şi au furnizat armament organizaţiei teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici