Oficial rus: Vladimir Putin intenţionează să efectueze o vizită în China, în toamnă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să efectueze o vizită oficială în China, în luna octombrie, în cadrul eforturilor de intensificare a relaţiilor cu Beijingul pe fondul tensiunilor extreme cu Occidentul din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

199 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Vladimir Putin intenţionează să efectueze o vizită în China, în toamnă

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Este cunoscut faptul că am primit o invitaţie şi că intenţionăm să mergem în China în octombrie, când va avea loc Forumul iniţiativei «O centură, un Drum»", a declarat marţi Iuri Uşakov, un consilier prezidenţial rus, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Monde.

Aceasta ar fi prima vizită efectuată de Vladimir Putin în China după lansarea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a efectuat o vizită de stat în Rusia în martie 2023. Moscova a intensificat relaţiile cu Beijingul în contextul sancţiunilor masive impuse de Occident Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici