Oficial: Ucraina nu se retrage din preliminariile Euro 2024

Echipa de fotbal a Ucrainei va continua să joace meciurile din preliminariile Euro 2024, în ciuda regulii impuse de guvern care a interzis participarea naţionalelor ucrainene la competiţiile în care joacă şi echipe din Rusia şi Belarus. La preliminarii participă Belarus.

380 afișări
Imaginea articolului Oficial: Ucraina nu se retrage din preliminariile Euro 2024

Wikipedia Commons

Guvernul de la Kiev a impus interdicţia pentru toate competiţiile oficiale internaţionale. Totuşi, Andriy Pavelko, şeful Federaţiei ucrainene de fotbal, a publicat pe Facebook o scrisoare prin care Ministerul Sportului anunţă că permite Ucrainei să joace în continuare în preliminariile Euro 2024, chiar dacă la competiţie participă şi Belarus, potrivit Reuters.

„Echipa naţională a Ucrainei va continua meciurile oficiale în calificările pentru Campionatul European din 2024", a scris Pavelko pe Facebook.

Din grupa de calificare a Ucrainei fac parte Anglia, Italia, Macedonia de Nord şi Malta. Belarus se află în Grupa I, alături de Israel, Andorra, Kosovo, România şi Elveţia.

Ucraina a pierdut primul meci din preliminarii, scor 0-2, în deplasare, în faţa Angliei, care conduce grupa cu şase puncte după două meciuri. Al doilea meci al Ucrainei este în deplasare, pe 16 iunie, cu Macedonia de Nord.

Rusia nu participă la preliminarii. Echipei i-a fost interzisă participarea la turneele europene de către organismul de conducere UEFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici