Oficiali chinezi corupţi, descoperiţi în urma interogării amantelor lor

Autorităţile anticorupţie dintr-un oraş din sudul Chinei le interoghează pe amantele unor oficiali suspectaţi de corupţie, metoda dovedindu-se eficientă, potrivit presei oficiale, citate de Reuters.

27 afișări
Imaginea articolului Oficiali chinezi corupţi, descoperiţi în urma interogării amantelor lor

Oficiali chinezi corupţi, descoperiţi în urma interogării amantelor lor (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

Amantele şi soţiile neoficiale sunt o practică obişnuită în rândul oficialilor Guvernului şi oamenilor de afaceri în China, fiind adesea învinuite că îi instigă pe aceştia să obţină fonduri prin mită sau alte abuzuri de putere.

"Cel puţin 80 la sută dintre oficialii corupţi demascaţi în Dongguan aveau amante care ne-au oferit informaţii importante de care noi nu dispuneam", a declarat Zhou Yuefeng, directorul adjunct al biroului anticorupţie al acestui oraş industrial, citat de China Daily.

În afară de aceste partenere, mita sub forma dividendelor este de asemenea o practică obişnuită în rândul acestor oficiali.

"Anul acesta ne vom concentra pe sectorul medical şi impozite", a precizat el. "Totuşi, aceasta nu înseamnă că nu vom supraveghea corupţia şi în alte sectoare".

Potrivit unui raport de anul trecut al Parchetului Chinei, 16 oficiali au fost pedepsiţi pentru corupţie gravă în ultimii cinci ani, majoritatea fiind implicaţi în abuz de "putere în schimbul unor favoruri sexuale", jocuri de noroc, spălare de bani şi speculă cu terenuri pentru investitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici