Oficiali din domeniul apărării: Israelul va permite intrarea combustibilului în Gaza

Israelul a fost de acord să permită transporturile de combustibil în Gaza pentru operaţiunile umanitare, au declarat oficiali din domeniul apărării, potrivit Sky News.

99 afișări
Imaginea articolului Oficiali din domeniul apărării: Israelul va permite intrarea combustibilului în Gaza

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Este pentru prima dată când Israelul permite intrarea de combustibil în Fâşia Gaza de când Hamas a lansat atacul din 7 octombrie.

COGAT, organismul israelian de apărare responsabil cu afacerile palestiniene, a anunţat că va permite camioanelor ONU să se realimenteze miercuri la punctul de trecere Rafah de la graniţa cu Egiptul.

Organizaţia a mai anunţat că decizia a fost luată ca răspuns la o solicitare din partea SUA, dar nu a oferit detalii cu privire la ora la care vor fi livrate transporturile.

Astfel, se va permite intrarea în Gaza a 24.000 de litri de combustibil, a precizat sursa menţionată.

După atacul terorist din 7 octombrie, aprovizionarea a fost interzisă în regiune. Israelul a considerat că Hamas ar fi deturnat combustibilul pentru uz militar propriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici