Oficialii au descoperit o listă cu 5.000 posibile ţinte, inclusiv 100 de politicieni, în urma unui raid în Germania

Oficialii germani au descoperit o listă cu 5.000 de persoane, inclusiv 100 de politicieni, ce ar fi urmat să fie vizaţi de atacuri, în urma unor raiduri de săptămâna trecută asupra caselor şi locurilor de muncă a doi suspecţi terorişti, informează ziarul Die Welt, citat de Reuters.

4507 afișări
Imaginea articolului Oficialii au descoperit o listă cu 5.000 posibile ţinte, inclusiv 100 de politicieni, în urma unui raid în Germania

Oficialii au descoperit o listă cu 5.000 posibile ţinte, inclusiv 100 de politicieni, în urma unui raid în Germania

Ziarul german citează surse ale forţelor de securitate care susţin că unul dintre suspecţi, un fost poliţist ce a fost între timp suspendat, este bănuit că ar fi folosit computerul de la locul de muncă pentru a cerceta adresele unor oponenţi politici.

Poliţia germană a întreprins un raid pe 28 august asupa caselor şi locului de muncă ale acestui poliţist şi unei alte persoane suspectate că ar fi plănuit să capturze şi să ucidă politicieni din cauza opiniei lor în privinţa imigranţilor.

Suspecţii s-ar fi temut că politica în privinţ imigranţilor ar sărăci statul german şi ar fi început să facă provizii alimentare, muniţie şi să plănuiască atacurile.

Potrivit ziarului german, nu există însă indicii că ar fi existat planuri concrete ale uciderii persoanelor politice aflate pe lista găsită.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici