Olanda sesizează justiţia internaţională în dosarul navei Greenpeace

Olanda a anunţat vineri că a sesizat Tribunalul internaţional pentru afaceri maritime pentru a obţine eliberarea unei nave a Greenpeace şi a celor 30 de membri ai echipajului arestaţi în Rusia după o operaţiune pe o platformă din Oceanul Arctic.

140 afișări
Imaginea articolului Olanda sesizează justiţia internaţională în dosarul navei Greenpeace

Olanda sesizează justiţia internaţională în dosarul navei Greenpeace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statul olandez cere eliberarea echipajului deţinut şi a navei", a comunicat Ministerul olandez de Externe.

Nava Arctic Sunrise, sub pavilion olandez şi aparţinând organizaţiei ecologiste Greenpeace, a fost oprită în septembrie de Paza de Coastă rusă, în Marea Barents, după ce activişti ecologişti au încercat să urce pe o platformă petrolieră a Rusiei pentru a denunţa riscurile asupra mediului înconjurător.

Cei 30 de activişti Greenpeace au fost plasaţi în arest preventiv la Murmansk, în nord-estul Rusiei, fiind acuzaţi de "piraterie în grup organizat" şi riscând până la 15 ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici