ONU anunţă moartea a 36 de angajaţi în cutremurul din Haiti - VIDEO

Treizeci şi şase de angajaţi ONU din Haiti au murit în timpul cutemurului violent de marţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat joi de purtătorul de cuvânt al Misiunii Naţiunilor Unite în această ţară, David Wimhurst.

33 afișări
Imaginea articolului ONU anunţă moartea a 36 de angajaţi în cutremurul din Haiti - VIDEO

ONU anunţă moartea a 36 de angajaţi în cutremurul din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Au murit patru poliţişti, 19 militari şi 13 civili, a spus oficialul ONU într-o videoconferinţă organizată la Port-au-Prince, în legătură directă cu sediul ONU din New York.

El nu a precizat dacă cei 13 civili erau străini sau nu.

Precedentul bilanţ anunţa 22 de morţi şi aproximativ 150 de dispăruţi, care s-ar fi putut afla sub dărâmături.

Cutremurul de magnitudine 7 care s-a produs marţi la ora locală 16.53 (23.53, ora României), la doar aproximativ 15 kilometri vest de Port-au-Prince, a fost resimţit "foarte puternic de trei milioane de haitieni" şi este cel mai puternic înregistrat în Haiti în ultimii peste 200 de ani, potrivit Institutului American de Geofizică.

Bilanţul ar putea să depăşească 100.000 de morţi, a declarat, miercuri, pentru CNN, prim-ministrul haitian Jean-Max Bellerive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici