ONU: Belarus va permite tranzitul de cereale din Ucraina

Belarus a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite că va permite, fără condiţii prealabile, tranzitul de cereale din Ucraina pe teritoriul său pentru exportul prin porturile lituaniene, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, citat de Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului ONU: Belarus va permite tranzitul de cereale din Ucraina

ONU: Belarus va permite tranzitul de cereale din Ucraina

Ministrul adjunct de externe din Belarus, Iury Ambrazevici, s-a întâlnit vineri la New York cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a-i spune că nu există condiţii prealabile pentru tranzitul cerealelor ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

De asemenea, Ambrazevici „a reiterat solicitările guvernului său de a putea exporta propriile produse, care fac în prezent obiectul unor sancţiuni”, a precizat Dujarric într-un comunicat după întâlnire.

Belarus a fost afectat de sancţiunile occidentale, care au întrerupt exporturile sale de îngrăşământ prin porturile din Marea Baltică.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că războiul Rusiei din Ucraina a agravat criza alimentară globală, împingând aproximativ 47 de milioane de persoane în „foamete acută” şi declanşând necesitatea acordului de export din iulie, prin Marea Neagră, care a fost reînnoit pentru încă 120 de zile luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belarus,
ucraina,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici