ONU: Bosnia are nevoie de un ajutor în valoare de 210 milioane de dolari în urma inundaţiilor

Bosnia are nevoie de un ajutor financiar în valoare de 210 milioane de dolari în următoarele şase luni, pentru susţinerea proiectelor prioritare în urma inundaţiilor istorice care au afectat regiunea la jumătatea lunii mai, au apreciat, marţi, reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, relatează AFP.

86 afișări
Imaginea articolului ONU: Bosnia are nevoie de un ajutor în valoare de 210 milioane de dolari în urma inundaţiilor

ONU: Bosnia are nevoie de un ajutor în valoare de 210 milioane de dolari în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Naţiunile Unite au primit deja 1,2 milioane de dolari pentru două proiecte de curăţare, în special a unei mine, a precizat Cihan Sultanoglu, reprezentant al Programului ONU pentru Dezvoltare (PNUD).

Minele şi dispozitivele explozive datând din războiul din Balcani din anii '90 se aflau pe o zonă inundată de 800 de kilometri pătraţi şi, din acest motiv, operaţiunile de curăţare sunt costisitoare şi dificile, a precizat Cihan Sultanoglu.

Peste 75.000 de locuinţe au fost acoperite de ape şi peste 2.000 au fost distruse, afectând aproape 60.000 de copii, a adăugat reprezentantul ONU.

Pierderile economice ar putea depăşi 1,3 miliarde de dolari în urma inundaţiilor din Bosnia, a mai afirmat reprezentantul ONU.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) estima la sfârşitul lunii mai la peste trei miliarde de euro pagubele produse în Serbia şi Bosnia în urma celor mai grave inundaţii din regiune.

În total, 77 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Serbia, Bosnia, Croaţia, dintre care 51 în Serbia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici