ONU: centrala nucleară ucraineană Zaporojia a scăpat de sub control

Şeful agenţiei nucleare a Naţiunilor Unite a declarat că centrala nucleară Zaporojia din Ucraina este „complet scăpată de sub control", potrivit BBC.

32222 afișări
Imaginea articolului ONU: centrala nucleară ucraineană Zaporojia a scăpat de sub control

Unitatea, deţinută de ruşi de la începutul lunii martie, este cea mai mare centrală nucleară din Europa.

„Fiecare principiu al siguranţei nucleare a fost încălcat", a declarat Rafael Grossi pentru agenţia de presă Associated Press.

Grossi a declarat luni că echipa sa a fost pregătită să viziteze centrala în ultimele două luni. Dar până acum nu au reuşit să îndeplinească misiunea, a spus el.

Între timp, un oficial instalat de Rusia în regiunea Zaporojia a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că forţele ucrainene au folosit arme furnizate de Occident pentru a ataca unitatea.

Rusia a ocupat centrala în primele zile după invazie, iar bombardarea clădirilor din interior către forţele ruseşti a provocat un protest internaţional.

Centrala din sudul Ucrainei funcţionează în continuare, cu personal ucrainean, sub control rusesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici