ONU denunţă decretul antiimigraţie al lui Donald Trump

Înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a denunţat luni "lipsa de generozitate" pe care o reflectă decretul antiimigraţie al preşedintelui american Donald Trump, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

2328 afișări
Imaginea articolului ONU denunţă decretul antiimigraţie al lui Donald Trump

ONU denunţă decretul antiimigraţie al lui Donald Trump (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Discriminarea pe bază de naţionalitate este interzisă de către Drepturile Omului", a scris acesta pe Twitter. Decretul american dă de asemenea dovadă de o lipsă de generozitate şi iroseşte resursele necesare pentru lupta împotriva terorismului", a adăugat el.

Decretul interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite în cazul tuturor refugiaţilor, oricare ar fi originea lor, timp de 120 de zile, iar în cazul refugiaţilor sirieni, pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, prin decret se interzice intrarea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană, consideraţi surse de terorişti de către Washington: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Iran, Siria şi Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici