ONU: Rusia controlează teritoriile ocupate din Ucraina printr-un climat de frică, crime şi tortură

Rusia îşi consolidează în mod ilegal controlul asupra teritoriilor ucrainene ocupate prin crearea unui climat de teamă, cu practici precum detenţie arbitrară, crime şi tortură, a declarat pentru Reuters şefa unei misiuni de raportare a ONU în Ucraina.

403 afișări
Imaginea articolului ONU: Rusia controlează teritoriile ocupate din Ucraina printr-un climat de frică, crime şi tortură

Vorbind înainte de publicarea unui raport al Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, şefa misiunii, Danielle Bell, a declarat că încălcările drepturilor omului în teritoriile ocupate de către Rusia au fost făcute spre ”a îngrozi locuitorii şi a-i determina să coopereze”, relevă Reuters.

"Aceste acţiuni combinate de cenzură, supraveghere, opresiune politică, reprimarea libertăţii de exprimare, restricţii de circulaţie au creat un climat de teamă în care Federaţia Rusă ar putea să demonteze sistematic sistemele ucrainene de guvernare şi administraţie", a declarat Bell.

Moscova a negat în mod repetat acuzaţiile potrivit cărora forţele sale armate au comis atrocităţi sau au atacat în mod deliberat civili în timpul invaziei.

În prezent, Rusia controlează peste 17% din teritoriul Ucrainei.

Observatorii ONU nu au avut acces în teritoriile ocupate, bazându-şi concluziile pe mărturiile a peste 2.300 de ucraineni.

Bell a declarat că au existat din partea Rusiei încălcări ale drepturilor omului precum omoruri, tortură şi detenţie arbitrară a celor percepuţi ca având legături cu forţele de securitate ucrainene sau a celor despre care se crede că sprijină Ucraina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici