ONU: Zeci de copii şi femei au fost ucişi în Yemen de coaliţia condusă de Arabia Saudită

Cel puţin 22 de copii şi patru femei au fost ucişi într-un raid aerian efectuat în Yemen de coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită, acuză Mark Lowcock, secretar general ONU pentru Afaceri umanitare, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

469 afișări
Imaginea articolului ONU: Zeci de copii şi femei au fost ucişi în Yemen de coaliţia condusă de Arabia Saudită

ONU: Zeci de copii şi femei au fost ucişi în Yemen de coaliţia condusă de Arabia Saudită

Alţi patru copii au fost ucişi într-un bombardament separat, efectuat în regiunea yemenită Al-Duraihimi, a spus Mark Lowcock.

La rândul său, oraganizaţia umanitară Human Rights Watch a acuzat coaliţia condusă de Arabia Saudită care atacă insurgenţii huthi din Yemen că nu investighează adecvat acuzaţiile privind crime de război. "Investigatorii fac doar puţin mai mult decât să ascundă crimele de război", a afirmat, potrivit BBC, Sarah Leah Whitson, un reprezentant al HRW.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici