Opoziţia din Venezuela obţine o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare. Comuniştii au pierdut din cauza gravelor probleme economice şi sociale

Opoziţia venezueleană a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative, a anunţat luni Comisia Electorală, confirmând faptul că alianţa Masa Unităţii Democratice (MUD) a obţinut cel puţin 99 din cele 167 de mandate, relatează DPA în pagina electronică.

2056 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Venezuela obţine o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare. Comuniştii au pierdut din cauza gravelor probleme economice şi sociale

Opoziţia din Venezuela obţine o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este prima înfrângere a mişcării socialiste (de sorginte comunistă) din 1998, când a ajuns la putere fostul preşedinte Hugo Chavez.

Preşedintele Nicolas Maduro, desemnat la succesiune de către Chavez, se confruntă cu grave probleme economice şi sociale.

Potrivit unor analişti, imaginea lui Maduro a avut de asemenea de suferit din cauza lipsei de charismă, mai ales în comparaţie cu abilitatea lui Chavez care-i atrăgea pe venezueleni prin stilul său popular şi o retorică înfocată.

Mesa de Unidad Democratica este o coaliţie de partide de centru şi de stânga. MUD a condus, în cele mai multe sondaje de opinie, Partidul Socialist Unit din Venezuela al lui Maduro.

Maduro declara săptămâna trecută că, în cazul în care îşi va pierde susţinătorii, "va ieşi în stradă şi va lupta, va apăra patra şi va face revoluţie".

Luis Manuel Dias, un politician din cadrul Partidului Acţiunea Democratică (opoziţie), a fost împuşcat mortal, luna trecută, la un eveniment de campanie, de către persoane înarmate de la bordul unui automobil. Partidul său a acuzat "grupări înarmate" din partidul lui Maduro de acest asasinat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici