Opt bărbaţi care susţin că sunt din Coreea de Nord, descoperiţi în Japonia

Poliţia din nordul Japoniei a anunţat că a descoperit opt bărbaţi în apropierea unui port, aceştia susţinând că sunt din Coreea de Nord, aparent fiind vorba de pescari a căror ambarcaţiune s-a defectat, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

3436 afișări
Imaginea articolului Opt bărbaţi care susţin că sunt din Coreea de Nord, descoperiţi în Japonia

Opt bărbaţi care susţin că sunt din Coreea de Nord, descoperiţi în Japonia

Bărbaţii au fost luaţi în custodie de poliţie după ce un rezident din oraşul Yurihonjo a semnalat autorităţilor prezenţa unor indivizi de naţionalitate necunoscută.

Aceştia par să fie pescari a căror ambarcaţiune s-a defectat, fiind găsită plutind în derivă în zonă.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca aceştia să fie spioni, Yoshihide Suga, şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, a declarat că această chestiune este gestionată cu precauţie.

Relaţiile între Tokyo şi Phenian sunt la un nivel foarte scăzut pe fondul intensificării ameninţărilor la adresa Japoniei venite dinspre Coreea de Nord.

Incidentul are loc în contextul în care, săptămâna trecută, un militar nord-coreean a fugit în Coreea de Sud, trecând prin zona demilitarizată dintre cele două Corei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici