Opt luni de închisoare pentru un protestatar care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA

  • Un protestatar care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA a fost condamnat la opt luni de închisoare.
  • Protestatarul şi-a recunoscut vinovăţia şi a anunţat că regretă faptele.
180 afișări
Imaginea articolului Opt luni de închisoare pentru un protestatar care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA

Opt luni de închisoare pentru un protestatar care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA

Un bărbat din statul american Florida care a pătruns ilegal în Senatul SUA în cursul protestelor violente de pe 6 ianuarie având asupra sa un steag al echipei de campanie a fostului preşedinte Donald Trump a fost condamnat la opt luni de închisoare, informează agenţia Associated Press.

Paul Allard Hodgkins şi-a recunoscut vinovăţia şi a exprimat regret.

Dacă aş fi avut cea mai vagă idee că protestele vor escalada în acel mod, nu m-aş fi aventurat mai departe de trotuarul de pe Strada Pennsylvania. A fost o decizie prostească", a afirmat protestatarul.

Procurorii ceruseră condamnarea la 18 luni de închisoare a protestatarului, argumentând că fiecare participant la violenţele de la Capitoliu a contribuit la producerea unei "ameninţări colective la adresa democraţiei", dar o instanţă judiciară din Washington D.C. a dispus o pedeapsă de opt luni în detenţie.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, în cazul violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat. Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici