Opt români arestaţi în Franţa, în urma unei operaţiuni a Jandarmeriei în zona Toulouse

Opt români cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au fost arestaţi miercuri dimineaţa la Toulouse (sud-vest) de către Janarmeria franceză, bărbaţii fiind suspectaţi de comiterea unei serii de furturi prin efracţie în acest departament.

717 afișări
Imaginea articolului Opt români arestaţi în Franţa, în urma unei operaţiuni a Jandarmeriei în zona Toulouse

Opt români arestaţi în Franţa, în urma unei operaţiuni a Jandarmeriei în zona Toulouse (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

Potrivit La Depeche, jandarmii au efectuat o vastă operaţiune la Toulouse, în trei tabere de români, operând opt arestări cu mandat de la procurorul Republicii, în cadrul unei anchete privind o serie de spargeri comise în departamentul Haute-Garonne.

Jandarmii au pătruns miercuri dimineaţa într-o tabără de pe chemin des Étroits, instalată într-o fostă sală de concert, "Le Bikini", "insalubră, în care şobolanii şi copiii stau împreună", într-o tabără instalată într-un fost local industrial, pe Didier-Daurat, şi în apartamente de pe Malepère, la Toulouse, precizează portalul.

Specialiştii în spargeri din au fost susţinuţi în cursul operaţiunii de către Poliţia Judiciară, Plutoane de supraveghere şi intervenţie (PSIG) de la Toulouse Mirail, Muret şi Escalquens şi jandarmi de la Muret, Toulouse Saint-Michel, Toulouse Mirail şi Villefranche-de-Lauragais. În total, la descinderi au participat 80 de persoane.

Cei opt bărbaţi arestaţi sunt suspectaţi că au comis, în ultimele săptămâni, câteva zeci de spargeri la nivelul departamentului. Ei acţionau în special după-amiaza, în locuinţele unor persoane care nu se aflau acasă, furând obiecte de valoare uşor de valorificat. În cursul unor percheziţii, jandarmii au confiscat miercuri bijuterii şi diverse tipuri de produse multimedia, precizează publicaţia.

Cei opt români au fost plasaţi în arest preventiv şi ar putea să fie prezentanţi în faţa unui judecător joi, mai scrir L'Alsace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici