Pachetul de sancţiuni aprobat de liderii europeni în cazul Rusiei

Liderii europeni au aprobat un pachet de sancţiuni prin care vor să tragă la răspundere Kremlinul.

1917 afișări
Imaginea articolului Pachetul de sancţiuni aprobat de liderii europeni în cazul Rusiei

Pachetul de sancţiuni aprobat de liderii europeni în cazul Rusiei

Potrivit Comisiei Europene, sancţiunile se bazează pe cinci piloni.

În primul rând, pachetul include sancţiuni financiare care blochează accesul Rusiei la cele mai importante pieţe de capital.

„Vizăm în prezent 70% din piaţa bancară rusă, dar şi principalele întreprinderi deţinute de stat, inclusiv în domeniul apărării”, potrivit paginii de Facebook a Comisiei Europene în România.

Al doilea pilon principal vizează sectorul energetic, un domeniu economic esenţial care aduce beneficii în special statului rus.

„Interdicţia noastră la export va afecta sectorul petrolier, împiedicând Rusia să îşi modernizeze rafinăriile petroliere”, arată sursa citată.

În al treilea rând, se va interzice integral vânzarea de aeronave, piese de schimb şi echipamente către companiile aeriene ruse.

În al patrulea rând, va fi limitat accesul Rusiei la tehnologii esenţiale.

„Vom împiedica accesul Rusiei la tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper”, potrivit CE.

„În fine, acţionăm în domeniul vizelor. Diplomaţii şi grupurile asociate, precum şi oamenii de afaceri nu vor mai avea acces privilegiat în Uniunea Europeană", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE se pregăteşte să îngheţe activele lui Vladimir Putin şi ale ministrului său de externe, Serghei Lavrov, în cadrul pachetului de sancţiuni care urmează să fie adoptat vineri, potrivit a trei persoane familiarizate cu această chestiune, citate de Financial Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici