Pagina de Facebook a lui Nicolas Sarkozy a fost piratată

Pagina de Facebook a lui Nicolas Sarkozy a fost piratată duminică seara, când a fost postat un mesaj ce afirma că preşedintele francez a decis să nu se prezinte la alegerile din 2012, "având în vedere circumstanţele excepţionale cu care se confruntă ţara".

40 afișări
Imaginea articolului Pagina de Facebook a lui Nicolas Sarkozy a fost piratată

Pagina de Facebook a lui Nicolas Sarkozy a fost piratată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contul meu de Facebook a fost piratat în această seară, poate pentru a-mi aminti că niciun sistem nu este infailibil. Iau notă de lecţia de scriere şi ortografie, dar nu suscriu concluziilor un pic grăbite ale mesajului. Le mulţumesc tuturor care au recunoscut eroarea şi vă mulţumesc încă o dată pentru susţinere", a afirmat preşedintele francez într-o actualizare postată tot pe Facebook.

Falsul mesaj avea mai multe greşeli de ortografie.

"Dragi Compatrioţi, având în vedere circumstanţele excepţionale cu care se confruntă ţara noastră, am decis în sufletul şi conştiinţa mea să nu mă prezint la alegeri după încheierea primului meu mandat în 2012. Pentru a vă explica acest gest, vă invit pe toţi la acest mare eveniment popular", precizează mesajul.

Viitoarele alegeri prezidenţiale vor avea loc în primăvara lui 2012. Nicolas Sarkozy urmează să anunţe în toamnă dacă va candida pentru un nou mandat.

Autorul mesajului trimite către o altă pagină de Facebook, intitulată "Petrecere de adio pentru Nicolas Sarkozy", dându-le întâlnire utilizatorilor de Internet "duminică, 6 mai 2012, între orele 19.00 şi 23.30 în faţa cafenelei Le Fouquet's din Paris", restaurantul de pe Champs-Elysée unde Nicolas Sarkozy şi-a sărbătorit victoria în 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici