Pagube de cel puţin un miliard de dolari în urma tornadei care a devastat oraşul Joplin

Tornada care a devastat duminică oraşul Joplin din statul american Missouri a provocat pagube de 1- 3 miliarde de dolari, conform unei estimări a companiei specializate Eqecat, care ia în considerare numai valoarea bunurilor asigurate.

296 afișări
Imaginea articolului Pagube de cel puţin un miliard de dolari în urma tornadei care a devastat oraşul Joplin

Pagube de cel puţin un miliard de dolari în urma tornadei care a devastat oraşul Joplin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tornada s-a soldat cu moartea a peste 120 de persoane, în timp ce alte sute de locuitori ai oraşului sunt daţi dispăruţi.

"Rapoartele preliminare ale agenţiilor de intervenţie de urgenţă indică faptul că aproximativ 2.000 de imobile, reprezentând un sfert dintre clădirile din oraş, au fost distruse", afirmă Equecat.

Alte 5.000 - 10.000 de clădiri au fost avariate în urma trecerii tornadei, considerată cea mai distructivă înregistrată în Statele Unite în ultimii 60 de ani.

Eqecat adaugă că evaluarea se referă numai la bunurile asigurate şi nu reprezintă decât o estimare preliminară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici