Paisprezece morţi, sute de răniţi în atentatele din Turcia. 182 de insurgenţi, eliminaţi recent

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 220 au fost rănite în seria de atentate comise joi în sud-estul Turciei şi atribuite de autorităţi mişcării insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), preşedintele Recep Erdogan anunţând că 182 de insurgenţi kurzi au fost eliminaţi recent.

5837 afișări
Imaginea articolului Paisprezece morţi, sute de răniţi în atentatele din Turcia. 182 de insurgenţi, eliminaţi recent

Paisprezece morţi, sute de răniţi în atentatele din Turcia. 182 de insurgenţi, eliminaţi recent

Două atacuri cu maşini-capcană au vizat joi secţii de poliţie din estul Turciei, iar al treilea un vehicul care transporta militari, în sud-estul ţării, informează ABC News.

Autorităţile turce au comunicat că bilanţul total al atacurilor este de 14 morţi şi 220 de răniţi.

Atentatele au fost atribuite organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a reluat, de un an, confruntările cu serviciile de securitate trurce.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat joi că, în ultima lună, 182 de militanţi kurzi au murit în cursul operaţiunilor efectuate de autorităţile turce, alţi peste 3.000 de insurgenţi separatişti fiind arestaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici