Pak Pong-ju, nominalizat premier al Coreei de Nord

Coreea de Nord a anunţat luni nominalizarea lui Pak Pong-ju în postul de premier, o funcţie pe care acesta a mai ocupat-o, dar din care a fost destituit în 2007, aparent cu scopul împiedicării unor reforme economice pe care le-a întreprins.

1112 afișări
Imaginea articolului Pak Pong-ju, nominalizat premier al Coreei de Nord

Pak Pong-ju (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pak Pong-ju, în vârstă de 74 de ani, un expert în domeniul economic, a fost învestit în noua funcţie în cadrul sesiunii anuale a Parlamentului, înlocuindu-l pe Choe Yong-rim, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

El a mai fost premier în perioada 2003-2007, când a reprezentat "vârful de lance" al unor timide reforme economice menite să acorde o autonomie mai importantă întreprinderilor de stat şi să reducă treptat raţionalizarea produselor alimentare şi altor bunuri de primă necesitate.

Însă, aparent în urma unei reacţii puternice a partidului unic şi armatei, el a fost suspendat din funcţie în iunie 2006 şi destituit anul următor.

O ordonanţă specială ce anunţă în mod oficial statutul de putere nucleară al Coreei de Nord a fost, de asemenea, aprobată luni de către Parlament.

Acest document privind "consolidarea poziţiei statului de a dispune de arme nucleare în vederea autoapărării" a fost adoptat cu unanimitate, dar şi două legi, privind dezvoltarea în domeniul spaţial şi, respectiv, privind crearea unui Biroul de Stat însărcinat cu această dezvoltare, mai anunţă KCNA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici