Papa Francis convoacă liderii Bisericii catolice pentru a discuta despre cazurile de abuz sexual

Papa Francis a convocat liderii Bisericii catolice din toată lumea pentru a discuta despre modul în care pot fi evitate comportamentele sexuale nepotrivite şi despre protejarea copiilor, iar întrunirea a fost programată în perioada 21 - 24 februarie 2019, potrivit nytimes.com.

589 afișări
Imaginea articolului Papa Francis convoacă liderii Bisericii catolice pentru a discuta despre cazurile de abuz sexual

Papa Francis convoacă liderii Bisericii catolice pentru a discuta despre cazurile de abuz sexual

Summit-ul, unicul de acest tip, a fost anunţat miercuri, cu o zi înainte de o întâlnire a papei Francis cu cardinalii şi episcopii din SUA, în contextul unor dezvăluiri recente privind cazuri de abuz sexual pe care oficiali ai bisericii ar fi încercat să le muşamalizeze.

Întrunirea din februarie, de la Vatican, va fi condusă de cardinalul Daniel DiNardo, preşedintele Conferinţei episcopilor catolici din SUA.

DiNardo vrea ca papa Francis să dea undă verde pentru o anchetă a Vaticanului privindu-l pe fostul arhiepiscop de Washington Theodore McCarrick, care a demisionat în luna iulie după acuzaţii că ar fi abuzat sexual un băiat de altar în urmă cu 47 de ani. DiNardo i-a acuzat pe liderii bisericii că au ascuns abuzurile sexuale ale lui McCarrick timp de mai mulţi ani.

Vaticanul avea informaţii despre acest abuz şi despre faptul că McCarrick ar fi invitat studenţi de la facultatea de religie la casa sa de vacanţă şi în patul său, a mai spus acesta.

Se va lua în discuţie şi un raport care arată că peste 300 de preoţi din Pennsylvania au abuzat sexual minori în ultimii 70 de ani.

Săptămâna trecută, procurorul general al New York-ului, Barbara Underwood, a solicitat oficial diocezelor romano-catolice din statul american să ofere documente legate de acuzaţii de abuz sexual, plăţi făcute posibilelor victime şi rezultate ale unor anchete interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici