Papa Francisc evocă spectrul războiului din Ucraina care ar putea declanşa un conflict global

Papa Francisc a declarat că ameninţarea unui conflict global generat de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să îi convingă pe toţi că a venit timpul ca omenirea să abolească războiul înainte ca acesta să „abolească” omenirea.

1872 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc evocă spectrul războiului din Ucraina care ar putea declanşa un conflict global

Papa s-a adresat duminică miilor de oameni aflaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică.

„A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud şi fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toţi. Trebuie să renegăm războiul, un loc al morţii unde taţii şi mamele îşi îngroapă copiii, unde bărbaţii îşi ucid fraţii fără să-i vadă, unde cei puternici decid şi cei săraci mor", a spus papa, potrivit Sky News.

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul ţării, citând o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii din această ţară au fost nevoiţi să fugă din ţară.

„Aceasta este bestialitatea războiului, ceva barbar şi sacrilegiu", a spus el, îndemnându-şi ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obişnuiască.

„Dacă vom ieşi din acest (război) la fel ca înainte, vom fi cu toţii într-un fel vinovaţi. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înţeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie", a continuat el.

Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună.

„Îi rog pe toţi politicienii implicaţi să reflecteze asupra acestui lucru", a spus el, adăugând: Ajunge! Opriţi-vă! Lăsaţi armele să tacă. Negociaţi serios pentru pace".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici