Papa i-a solicitat unui cardinal italian să conducă o misiune de pace în Ucraina

Papa Francisc i-a cerut unui cardinal italian să conducă o misiune de pace pentru a punce capăt războiului din Ucraina.

234 afișări
Imaginea articolului Papa i-a solicitat unui cardinal italian să conducă o misiune de pace în Ucraina

Papa Francisc i-a cerut cardinalului Matteo Zuppi, şeful conferinţei episcopale italiene, să efectueze o misiune de pace pentru a contribui la încheierea războiului din Ucraina, a anunţat Vaticanul, potrivit Sky News.

Suveranul pontif a vorbit pentru prima dată despre intenţia sa de a lansa o misiune în aprilie, când se întorcea dintr-o călătorie în Ungaria. Papa nu a oferit detalii despre iniţiativa sa.

„Există o misiune în desfăşurare acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a declarat el reporterilor în timpul zborului său spre casă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Papa săptămâna trecută la Vatican. De asemenea, cei doi au avut mai multe conversaţii telefonice de când a început războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici