Parisul şi Berlinul reiterează importanţa organizării scrutinului prezidenţial în Ucraina pe 25 mai

Franţa şi Germania au reiterat, miercuri, necesitatea organizării alegerilor prezidenţiale în Ucraina pe 25 mai, argumentând că este o etapă esenţială în "evoluţia democratică a ţării".

117 afișări
Imaginea articolului Parisul şi Berlinul reiterează importanţa organizării scrutinului prezidenţial în Ucraina pe 25 mai

Parisul şi Berlinul reiterează importanţa organizării scrutinului prezidenţial în Ucraina pe 25 mai (Imagine: Shutterstock)

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a participat miercuri la o şedinţă a Guvernului Franţei prezidată de preşedintele François Hollande.

"Am decis, în cadrul consiliului de miniştri al Franţei, că alegerile din 25 mai sunt un moment esenţial prin care trebuie să trecem dacă dorim să obţinem o nouă legitimitate şi să favorizăm o evoluţie mai democratică a situaţiei politice în Ucraina", a declarat Steimeier la ieşirea de la Palatul Elysée împreună cu ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

"În mod foarte clar, Franţa şi Germania au obiectivul comun de a se asigura că alegerile vor avea loc în Ucraina pe 25 mai", a subliniat Stéphane Le Foll, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

Preşedintele François Hollande, revenit dintr-un turneu efectuat în Azerbaidjan, Armenia şi Georgia, a explicat că "există o modalitate care să permită acestor ţări să fie apropiate de Rusia, dar în acelaşi timp şi de Uniunea Europeană", evocând "contextul dur" cu care se confruntă fostele state sovietice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici