Parisul votează asupra viitorului trotinetelor electrice

Capitala Franţei a fost unul dintre primele oraşe care a adoptat trotinete electrice, dar acum ia în considerare interzicerea acestora. Parisul se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de anul viitor.

987 afișări
Imaginea articolului Parisul votează asupra viitorului trotinetelor electrice

Parisul votează asupra viiitorului trotinetelor electrice

Votanţii Parisului au fost chemaţi să participe la o consultare astăzi pentru a decide dacă să interzică trotinetele electrice în capitala Franţei. 

Primarul Anne Hidalgo a anunţat votul în ianuarie, pe care l-a descris drept ”consultare publică” în loc de referendum, pentru a soluţiona problema mijloacelor de transport înaintea Jocurilor Olimpice din 2024. 

Primarul pro-ciclismului din cadrul Partidului Socialist s-a declarat în favoarea interdicţiei, numind trotinetele electrce o „sursă de tensiune şi îngrijorare”, dar ea a promis că va respecta rezultatul votului, scrie DW

Aproximativ 1,6 milioane de persoane sunt eligibile să voteze, inclusiv rezidenţii din UE care nu sunt francezi din oraş, dar prezenţa la vot va fi probabil scăzută.

Cele trei companii care operează trotinete electrice în oraş – Lime, Dott şi Tier – au declarat că au transportat aproape 2 milioane de oameni anul trecut, dintre care 71% aveau sub 35 de ani.

Ei oferă călătorii gratuite dus-întors duminică acelor utilizatori care spun că votează. Companiile au plătit, de asemenea, influencerii pe reţelele sociale pentru a-şi susţine cauza.

Criticii spun că turiştii adesea nu ştiu cum să se descurce în traficul frenetic al oraşului şi nu respectă regulile de circulaie, adesea mergând pe trotuar sau chiar doi pe o trotinetă. 

”Aproape tot timpul văd turişti care merg pe trotinete în perechi şi nu îşi dau seama de ceea ce fac, care nu deţin controul trotinetelor.” a declarat parizianul Raphael Sicat pentru Associated Press, adăugând că vede deseori trotinetele închiriate implicate în accidente.

Există, de asemenea, o dezbatere dacă trotinetele sunt prietenoase cu mediul.
 
Ministrul Transporturilor, Clement Beaune, care ar sprijini continuarea traficului cu trotinete electrice la Paris, a declarat că trotinetele electrice au înlocuit până la una din cinci călătorii care altfel ar fi fost efectuate cu vehicule producătoare de emisii.
 
Dar criticii subliniază faptul că bateriile au o speranţă de viaţă de aproximativ trei ani şi majoritatea călătoriilor înlocuite de trotinete electrice ar fi făcute pe jos sau cu transportul public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici