Parlamentul aprobă numirea Iuliei Timoşenko în funcţia de premier

Parlamentul ucrainean a aprobat marţi nominalizarea candidatului coaliţiei portocalii, Iulia Timoşenko, în funcţia de premier al Ucrainei.

1 afișare
Imaginea articolului Parlamentul aprobă numirea Iuliei Timoşenko în funcţia de premier

Parlamentul aprobă numirea Iuliei Timoşenko în funcţia de premier

Timoşenko a obţinut 226 de voturi, exact numărul necesar numirii ei ca premier. Ea a mai deţinut funcţia de şef al Guvernului timp de şapte luni înainte de a fi demisă de preşedintele Viktor Iuşcenko în 2005. Timoşenko conduce blocul care îi poartă numele şi care este unul din membrii coaliţiei "portocalii", alături de partidul proprezidenţial Ucraina Noastră.

Preşedintele Parlamentului Arsenii Iaţeniuk a fost ultimul care a votat şi care a validat nominalizarea sa.

Timoşenko a fost imediat înconjurată de susţinătorii săi care au început să aplaude.

Ea susţine că va sprijini idealurile "revoluţiei portocalii" din 2004, printre care aderarea Ucrainei la UE şi NATO.

Noul premier a declarat că printre priorităţile sale se numără eradicarea corupţiei şi derularea de reforme vitale în domeniul economic, judiciar şi politic, inclusiv demararea unui program "curat" de privatizare.

Nominalizarea ei a fost respinsă săptămâna trecută la limită de un vot, eşec pe care l-a pus pe seama sistemului electronic de vot care ar fi fost manipulat, fără ca oficialii să obţină dovezi în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici