Parlamentul din Singapore discută luni despre măsurile ce pot fi luate împotriva lui Silviu Ionescu

Parlamentul din Singapore va discuta în cadrul şedinţei de luni despre măsurile pe care le poate lua statul împotriva diplomatului român Silviu Ionescu, pentru afirmaţiile calomnioase făcute la adresa sistemului judiciar singaporez, relatează cotidianul Today, în ediţia electronică.

57 afișări
Imaginea articolului Parlamentul din Singapore discută luni despre măsurile ce pot fi luate împotriva lui Silviu Ionescu

Parlamentul din Singapore discută luni despre măsurile ce pot fi luate împotriva lui Silviu Ionescu (Imagine: Strait Times)

Pentru sesiunea de interpelări din cadrul şedinţei de luni, parlamentarii au depus o întrebare pentru a afla dacă Singapore poate demara acţiuni judiciare împotriva lui Silviu Ionescu, pe care îl acuză că a făcut afirmaţii calomnioase la adresa sistemului judiciar singaporez.

La 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun.

Iniţial, diplomatul român a afirmat că a descoperit furtul maşinii în ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anunţând poliţia. Maşina a fost găsită ulterior într-un cartier industrial.

Ancheta singaporeză a conchis însă că moartea lui Tong Kok Wai într-un accident de circulaţie este consecinţa unui act necugetat al fostului însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, care a fost şoferul maşinii implicate în accident.

Silviu Ionescu, revenit în ţară după accident, a fost identificat de poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai.

Diplomatul român Silviu Ionescu a respins rezultatele anchetei judiciare şi dovezile prezentate de unii dintre cei 54 de martori audiaţi. El i-a acuzat că mint şi a precizat că "scenariile" descrise de ei în justiţie sunt cel puţin neverosimile. În plus, el a declarat în mod repetat că nu este surprins de verdict.

Ministerul singaporez de Externe a reacţionat atunci precizând că sistemul judiciar din Singapore este cunoscut pentru transparenţă, integritate, standarde înalte şi beneficiază de o recunoaştere internaţională conform standardelor în materie de independenţă şi administrare.

Diplomatul Silviu Ionescu a mai declarat, într-un interviu publicat recent de "Libertatea", că Guvernul din Singapore i-a "înscenat totul" şi că dacă ar fi judecat acolo ar fi spânzurat, declarând totodată că este îngrozit că ar putea fi asasinat din răzbunare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici