Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou preşedinte pe 20 iulie. Ţara este în faliment

  • Parlamentul din Sri Lanka se va reuni pe 15 iulie, iar un nou preşedinte va fi ales pe 20 iulie, a declarat luni preşedintele parlamentului, potrivit Reuters.
  • Actualul preşedintele fugar, Gotabaya Rajapaksa, a transmis că intenţionează să demisioneze miercuri.
214 afișări
Imaginea articolului Parlamentul din Sri Lanka va alege un nou preşedinte pe 20 iulie. Ţara este în faliment

Parlamentul din Sri Lanka se va reuni pe 15 iulie, iar pe 20 iulie va alege un nou preşedinte, a declarat luni preşedintele parlamentului.

„Nominalizările pentru viitorul preşedinte vor fi prezentate parlamentului pe 19 iulie. Pe 20 iulie, parlamentul va vota pentru a alege un nou preşedinte”, a declarat preşedintele parlamentului, Mahinda Yapa Abeywardena, într-un comunicat de presă.

„În timpul reuniunii liderilor de partid care a avut loc astăzi (luni - n.r.), s-a convenit că acest lucru este esenţial pentru a se asigura că un nou guvern format din toate partidele este în vigoare în conformitate cu Constituţia şi pentru a duce mai departe serviciile esenţiale”.

Actualul preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară în urma protestelor fără precedent şi a transmis că intenţionează să demisioneze miercuri, pe fondul unei crize economice devastatoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici