Partidul francez Frontul Naţional: Deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, o aberaţie în plină criză economică

Partidul de extremă dreapta francez Frontul Naţional a calificat drept "aberaţie" deschiderea pieţei muncii din UE, miercuri, pentru români şi bulgari, potrivit unui comunicat citat de Liberation, în ediţia electronică.

2064 afișări
Imaginea articolului Partidul francez Frontul Naţional: Deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, o aberaţie în plină criză economică

Marine Le Pen (Imagine; AFP/ Mediafax Foto)

"Deschiderea totală în această miercuri a pieţei muncii noastre pentru cetăţenii români şi bulgari este o aberaţie în plină criză economică şi într-o perioadă de şomaj în masă", a declarat partidul lui Marine Le Pen într-un comunicat.

Acesta apreciază că "împreună cu efectele deja dezastruoase ale directivei europene privind detaşarea, care nu a fost reformată, această deschidere totală a pieţei muncii va consolida şi mai mult concurenţa neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noştri şi IMM-urile noastre".

"În plus, adaugă FN, această reformă va fi percepută în România şi Bulgaria ca un semnal al unei emigraţii suplimentare către ţările noastre şi către Franţa în particular", adaugă comunicatul.

FN consideră, în consecinţă, că trebuie să se schimbe situaţia, respectiv "să se obţină într-o primă fază abrogarea directivei privind detaşarea şi restabilirea cât mai rapidă a controlului frontierelor".

"Problema apartenenţei noastre la UE trebuie să facă obiectul unei consultări a francezilor", conchide comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici