Paul Manafort va fi condamnat joi pentru fraudă bancară şi fiscală

Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump, va fi condamnat joi de un judecător american din Virginia pentru fraudă bancară şi fiscală descoperită în timpul anchetei lui Robert Mueller privind rolul Rusiei în alegerile din 2016, relatează Reuters.

456 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort va fi condamnat joi pentru fraudă bancară şi fiscală

Paul Manafort va fi condamnat joi pentru fraudă bancară şi fiscală

Judecătorul districtului din SUA, TS Ellis, ar putea în mod efectiv să-l condamne pe viaţă pe Manafort, în vârstă de 69 de ani, dacă respectă recomandările instanţei federale, în care procurorii solicită închisoare de la 19 până la 24 de ani pentru cele opt acuzaţii pentru care veteranul consultant politic republican a fost condamnat de un juriu din Alexandria în august anul trecut.

Audierea de condamnare este programată pentru ora 15:30 EST (20:30 GMT).

Manafort a fost găsit vinovat, după ce procurorii l-au acuzat că a ascuns de guvernul SUA milioane de dolari câştigaţi în calitate de consultant al fostului guvern pro-rus al Ucrainei.

După înlăturarea preşedintelui ucrainean,Viktor Ianukovici, au declarat procurorii, Manafort a minţit băncile pentru a obţine împrumuturi şi pentru a-şi menţine un stil de viaţă opulent, cu case de lux, costume de designer şi chiar o jachetă de piele de struţ de 15.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici