VIDEO O nouă zi de proteste în Belgrad: Paul şi Iolanda au ieşit în stradă să îşi apere drepturile şi libertăţile

  • Sârbii au ieşit din nou în stradă, dar acum au protestat paşnic
  • Protestatarii sunt nemulţumiţi de felul în care preşedintele Vucic a gestionat criza
  • Paul şi Iolanda vor să le fie respectate drepturile şi libertăţile
660 afișări

Străzile din Belgrad s-au umplut din nou de oameni. Paul şi Iolanda sunt nemulţumiţi de măsurile luate de actuala conducere a ţării în plină epidemie. „Au vrut alegeri şi nu ne-au respectat drepturile”, este mesajul celor care acum sunt nevoiţi să stea din nou în izolare.

După două nopţi cu lupte de stradă, acum oamenii au protestat paşnic. Au încins chiar şi o horă. Iar scopul lor este unul simplu. Vor schimbarea preşedintelui şi a guvernului care i-au minţit că au scăpat de coronavirus şi au relaxat măsurile pentru a organiza alegeri şi meciuri de fotbal. Pentru ca, în cele din urmă, situaţia să devină critică.

„La început, lumea a crezut că sunt poteste împotriva COVID-19, dar nu este despre asta. Sunt proteste împotriva guvernului şi măsurilor lor. Împotriva dictaturii. Corupţia e mare, nu există drepturi ale omului şi brutalitatea poliţiei este o problemă foarte mare şi nu vreau asta în ţara mea”, atrage atenţia Ela, una dintre protestatare. 

„Miniciuni, corupţia oamenilor care sunt la conducere. Lucrurile normale din viaţă ne pun în pericol şi noi trebuie să stam acasă. Ei sunt cei care şi-au dorit alegeri şi nu suport asta. Chiar nu pot. E ca un fel de dictatură, dar una fancy. Totul arată de parcă ar fi ok, dar nimic nu e ok”, spune la rândul său Paul, extrem de revoltat.

Alături de aceştia, Iolanda protestează pentru recâştigarea drepturilor de bază, după cum spune chiar ea. 

„Proteste paşnice împotriva autocraţiei. Luptăm pentru democraţie şi drepurile noastre de bază. Autorităţile nu au răspuns cum trebuie la criza cauzată de coronavirus şi suntem aici să luptăm pentru drepturile noastre”, a declarat aceasta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici