Pe urmele unui nou masacru: armata ucraineană descoperă peste 400 de morţi ascunşi în gropi comune după retragerea ruşilor în Izium

  • Aproximativ 440 de cadavre au fost descoperite în oraşul Izium, recapturat de la ruşi
  • Zelenski acuză Moscova şi vrea dreptate pentru crimele de război comise de armata rusă
  • Trupurile neînsufleţite au fost îngrămădite în mai multe gropi comune la marginea oraşului
292 afișări
Imaginea articolului Pe urmele unui nou masacru: armata ucraineană descoperă peste 400 de morţi ascunşi în gropi comune după retragerea ruşilor în Izium

Autorităţile ucrainene au descoperit o groapă comună cu peste 400 de cadavre în oraşul Izium, din nord-estul ţării, după ce l-au recapturat de la armata rusă. Mii de militari ruşi au fugit din Izium weekendul trecut, după ce au ocupat oraşul şi l-au folosit ca centru logistic în regiunea Harkov. Au lăsat în urmă cantităţi mari de muniţie şi echipament.

Majoritatea victimelor au decedat din cauza bombardamentelor şi raidurilor aeriene.

„Pot spune că este unul dintre cele mai mari locuri de înmormântare dintr-un oraş mare din zonele eliberate... 440 de cadavre au fost îngropate într-un singur loc. Unii au murit din cauza focului de artilerie... alţii au murit din cauza raidurilor aeriene”, a declarat Serhiy Bolvinov, anchetatorul şef al poliţiei din regiunea Harkov.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care a făcut miercuri o vizită surpriză la Izium pentru a saluta trupele ucrainene, a dat vina pe Rusia şi a asemănat descoperirea cu ceea ce s-a întâmplat la Bucha, în primele etape ale invaziei de la sfârşitul lunii februarie.

Zeci de mii de civili au fost ucişi într-un atac rusesc lansat asupra portului Mariupol în aprilie. Urmele crimelor au fost descoperite în aprilie

Rusia lasă în urma sa moarte peste tot unde merge şi trebuie să îşi asume responsabilitatea la ceasul judecăţii”, a declarat Zelenski.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat Rusia de crime împotriva umanităţii. Kremlinul neagă că ar fi vizat civilii în mod deliberat.

„Rusia nu a săvârşit crime de război. Totul este o farsă pentru a putea discredita imaginea ruşilor în ochii lumii”, justifică oficialii ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici