Pericolul nu a trecut. Zelenski spune că situaţia de la centrala nucleară Zaporojie rămâne foarte riscantă şi periculoasă

Preşedintele Ucrainei a declarat vineri seara că situaţia de la centrala nucleară Zaporojie rămâne „foarte riscantă”, după ce două dintre cele şase reactoare au fost reconectate la reţea, informează Reuters.

200 afișări
Imaginea articolului Pericolul nu a trecut. Zelenski spune că situaţia de la centrala nucleară Zaporojie rămâne foarte riscantă şi periculoasă

Pericolul nu a trecut. Zelenski spune că situaţia de la centrala nucleară Zaporojie rămâne foarte riscantă şi periculoasă

Compania ucraineană nucleară de stat Energoatom a anunţat vineri seară că ambele reactoare funcţionale ale centralei de la Zaporojie au fost reconectate la reţea şi furnizează din nou energie electrică, după ce joi au fost complet deconectate.

„Permiteţi-mi să subliniez că situaţia rămâne foarte riscantă şi periculoasă”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenskiy în discursul său de vineri seara, lăudând experţii ucraineni care lucrează pentru a „evita cel mai rău scenariu”.

„Orice repetare a evenimentelor de ieri (joi-n.r.), adică orice deconectare a centralei de la reţea, orice acţiune a Rusiei care ar putea provoca deconectarea reactoarelor, ar plasa din nou centrala la un pas de o catastrofă”, a spus Zelenski.

Rusia, care a invadat Ucraina în februarie, a preluat controlul asupra centralei nucleare în martie, deşi aceasta este încă operată de tehnicieni ucraineni.

Bombardamentele din apropierea centralei au declanşat joi incendii care au deconectat centrala de la reţeaua electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici