Peste 1.400 de persoane, arestate în urma unei manifestaţii a opoziţiei în Malaysia

Poliţia din Kuala Lumpur a intervenit cu gaze lacrimogene şi a arestat mai mult de 1.400 de persoane, printre care se numără deputaţi şi reprezentanţi ai opoziţiei, în cursul unei manifestaţii neautorizate.

123 afișări
Imaginea articolului Peste 1.400 de persoane, arestate în urma unei manifestaţii a opoziţiei în Malaysia

Peste 1.400 de persoane, arestate în urma unei manifestaţii a opoziţiei în Malaysia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Opoziţia din Malaysia organizează rareori demonstraţii, ultima manifestaţie de amploare având loc în 2007.

Protestul de sâmbătă fusese anunţat cu câteva săptămâni în urmă, de circa 60 de organizaţii reunite sub denumirea Bersih 2.0.

Manifestanţii au cerut ca următoarele alegeri generale, programate pentru 2013, să fie "libere şi transparente", dar şi măsuri pentru a împiedica votul multiplu şi cumpărarea voturilor.

În pofida interdicţiei de a manifesta, a avertismentelor formulate de guvern şi a numeroaselor arestări preventive, circa 50.000 de persoane au participat la protestul de sâmbătă, încheiat cu confruntări sporadice între poliţie şi grupuri de demonstranţi.

Inspectorul general al poliţiei, Ismail Omar, a anunţat că 1.401 persoane au fost reţinute, însă "multe dintre acestea vor fi eliberate pe cauţiune cât mai curând posibil".

Mai mulţi deputaţi, susţinători ai fostului vicepremier Anwar Ibrahim, au fost reţinuţi în urma manifestaţiei, în timp ce Ibrahim, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit în timpul unei busculade şi a fost internat în spital.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, care a forţat cordoanele forţelor de ordine, pentru a se îndrepta către Palatul Regal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici