Peste 25 de şcoli din R.Moldova au fost închise din cauza gerului - VIDEO

Peste 25 de şcoli din R.Moldova au fost închise din cauza gerului, ele urmând să îşi reia activitatea după 6 februarie, dacă temperaturile vor permite acest lucru, relatează PRO TV Chişinău.

223 afișări
Imaginea articolului Peste 25 de şcoli din R.Moldova au fost închise din cauza gerului - VIDEO

Peste 25 de şcoli din R.Moldova au fost închise din cauza gerului

Ministerul Educaţiei le-a lăsat directorilor decizia de a închide şcolile dacă în clase sunt mai puţin de 15 grade Celsius. Orele pierdute vor fi recuperate în zilele de sâmbătă şi duminică, motiv pentru care unii profesori sunt nemulţumiţi.

Ministerul Educaţiei a anunţat că în total au fost închise peste 25 de şcoli din mai multe raioane. Acestea urmează să îşi reia activitatea după 6 februarie, iar dacă gerurile se vor menţine, vacanţa forţată va fi prelungită, informează PRO TV Chişinău.

La Chişinău, frecvenţa copiilor în grădiniţe este de 74 de procente, mulţi dintre absenţi fiind bolnavi.

Şefa Serviciului educaţie preşcolară la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport (DGETS), Florica Rusu, a declarat pentru Info-Prim Neo că pentru a evita îmbolnăvirea în rândul micuţilor, fiecare copil adus la grădiniţă dimineaţa trebuie controlat în privinţa stării de sănătate.

În ceea ce priveşte răcirea bruscă a vremii, Florica Rusu a declarat că deocamdată toate grădiniţele funcţionează în regim normal. Managerii au fost atenţionaţi să reducă programul în cazul în care temperaturile vor scădea, iar acolo unde va fi nevoie, se vor introduce aparate de încălzire.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici