Peste 300 de imigranţi au încercat să ajungă în Spania din Maroc în ultimele trei zile

Peste 300 de imigranţi au încercat să ajungă din Maroc în Spania, traversând Marea Mediterană, în ultimele trei zile, potrivit echipelor de intervenţie spaniole, informează site-ul publicaţiei The New York Times.

315 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de imigranţi au încercat să ajungă în Spania din Maroc în ultimele trei zile

Peste 300 de imigranţi au încercat să ajungă în Spania din Maroc în ultimele trei zile (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Echipele de salvare spaniole au declarat că au descoperit 301 imigranţi care au încercat să ajungă în Spania din Maroc, traversând Marea Mediterană în 12 bărci, în ultimele trei zile.

Dintre aceştia, 84 au fost aduşi la mal luni în trei bărci care au fost descoperite în sud-vestul Spaniei, în timp ce restul au fost interceptaţi în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică în unele puncte de-a lungul coastei sudice a Spaniei.

În cursul acestui an, în perioada 1 ianuarie-31 august, au fost salvaţi 4.188 imigranţi de autorităţile spaniole, dintre care 2.307 au fost transportaţi în Maroc de serviciile marine ale statului.

Imigranţii africani care se află în căutarea unei vieţi mai bune în Europa încearcă, adeseori, să ajungă în Spania traversând Marea Mediterană din Maroc. Zeci de mii de imigranţi încearcă să ajungă în Italia şi Grecia din nordul Africii şi Orientul Mijlociu în fiecare an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici