Peste 40.000 de agenţi vor asigura securitatea la inaugurarea lui Obama

Autorităţile americane au mobilizat peste 40.000 de persoane - printre care se numără 7.500 de militari în serviciul activ, 10.000 de membri ai Gărzii Naţionale şi 25.000 de membri ai forţelor de ordine - pentru a asigura securitatea la învestitura lui Barack Obama, relatează FoxNews.

21 afișări
Imaginea articolului Peste 40.000 de agenţi vor asigura securitatea la inaugurarea lui Obama

Peste 40.000 de agenţi vor asigura securitatea la inaugurarea lui Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Efectivele de securitate, coordonate de Secret Service, reprezintă cea mai importantă forţă de acest fel organizată vreodată la Washington şi depăşesc nivelul forţelor din Afganistan, unde se află 31.000 de militari americani.

Surse din serviciile de informaţii au declarat că nu au fost înregistrate ameninţări specifice, dar sunt luate în considerare mediatizarea evenimentului, prezenţa a numeroşi demnitari şi semnificaţia depunerii jurământului de către primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

"Trebuie să fim pregătiţi şi pentru individul care va încerca să întrerupă evenimentul, dar şi pentru o organizaţie teroristă", a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Ed Donovan.

Departamentul poliţiei metropolitane va desfăşura 4.000 de ofiţeri, care vor fi sprijiniţi de alţi 4.000 de agenţi trimişi de forţele de ordine din alte 99 de agenţii federale, statale sau locale.

Poliţia din Washington a afirmat săptămâna trecută că lucrează şase zile pe săptămână, în schimburi de 12 ore, pentru a pregăti evenimentele legate de inaugurare.

Citeşte şi:

Ceremonia învestirii preşedintelui american, eveniment cu semnificaţii istorice

Bush evocă "mândria" alegerii primului preşedinte de culoare

Obama vrea să se implice în procesul de pace din O. Mijlociu

Scrisoarea lui Obama către fiicele sale

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici