Peste 500 de tineri români au fost acceptaţi în a doua rundă #DiscoverEU

Reprezentanţa Comisiei Europene (CE) în România a anunţat, luni, că 551 de tineri cu vârsta de 18 ani din România au fost selectaţi pentru a primi permise de călătorie #DiscoverEU. Participanţii pot călători între 15 aprilie şi 31 octombrie 2019, pe o perioadă de până la 30 de zile, prin Europa.

822 afişări
Imaginea articolului Peste 500 de tineri români au fost acceptaţi în a doua rundă #DiscoverEU

Peste 500 de tineri români au fost acceptaţi în a doua rundă #DiscoverEU

Cea de-a doua rundă a iniţiativei CE DiscoverEU a atras cereri de la aproape 80.000 de tineri din toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), pe parcursul unei perioade de două săptămâni care s-a încheiat la 11 decembrie 2018. Dintre aceştia, 14.536 de tineri europeni au fost selectaţi pe baza criteriilor de atribuire şi ţinând seama de cota stabilită pentru fiecare stat membru al UE.

„Este minunat să vedem cum tinerii europeni utilizează DiscoverEU pentru a-şi cunoaşte continentul. În total, aproape 180.000 de tineri din întreaga Europă au depus cereri, în timpul celor două runde din 2018. Mulţumită acestei iniţiative, am acordat până acum unui număr de aproximativ 30.000 de tineri şansa de a explora culturile şi tradiţiile Europei şi de a se conecta cu alţi călători, precum şi cu comunităţile pe care le vizitează. Modul în care aceşti tineri explorează Europa, prin intermediul unei călătorii personale, reprezintă o sursă de inspiraţie. DiscoverEU le permite să îşi planifice propriile călătorii, să îşi împărtăşească poveştile pe platformele sociale şi să îşi facă noi prieteni”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport.

Câştigătorii celei de-a doua runde vor fi contactaţi acum, astfel încât să îşi poată rezerva călătoriile. Ei vor avea posibilitatea de a călători, singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane, între 15 aprilie şi 31 octombrie 2019, pentru o perioadă de până la 30 de zile. Majoritatea acestora vor călători cu trenul, utilizând moduri de transport alternative în cazuri excepţionale.

Împreună cu permisul de călătorie, tinerii vor primi orientări înainte de plecare şi vor putea intra în contact între ei pe platformele sociale. De asemenea, ei vor fi informaţi cu privire la posibilităţile speciale de care dispun, de exemplu, reduceri de preţuri la biletele de intrare pentru muzee şi obiective culturale, precum şi participarea la activităţi de învăţare sau la evenimente de bun venit organizate de localnici în oraşele pe care le vor vizita.

DiscoverEU este o experienţă de călătorie informală destinată tinerilor, în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate. Iniţiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acţiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane de euro, pentru anul trecut. Prima rundă de cereri a oferit unui număr de aproximativ 15.000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa. Pentru acest an, PE a aprobat suma de 16 milioane de euro pentru DiscoverEU.

CE intenţionează să lanseze următoarea rundă de cereri în vara acestui an. Datele exacte şi informaţii suplimentare vor fi anunţate pe Portalul european pentru tineret, care poate fi consultat aici: https://europa.eu/youth/discovereu_ro.

În mai 2018, Comisia a propus 700 de milioane de euro pentru DiscoverEU, ca parte din viitorul program Erasmus+, în cadrul viitorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027. În cazul în care PE şi Consiliul aprobă această sumă, un număr suplimentar de 1,5 milioane de tineri în vârstă de 18 ani ar avea posibilitatea de a călători în cursul acelor şapte ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici