Peste 700 de traficanţi de droguri, inclusiv români, reţinuţi în 2007 pe aeroportul din Lima

Autorităţile din Peru au prezentat Strategia naţională pentru combaterea traficului de droguri, potrivit căreia în 2007, pe Aeroportul Internaţional din Lima, au fost reţinuţi 721 de traficanţi, între care şi români, relatează postul de televiziune Esmas.

25 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de traficanţi de droguri, inclusiv români, reţinuţi în 2007 pe aeroportul din Lima

Peste 700 de traficanţi de droguri, inclusiv români, reţinuţi în 2007 pe aeroportul din Lima

Autorităţile peruane încearcă să limiteze traficul de narcotice pentru ca acesta să nu ajungă la nivelul atins de Mexic, a declarat Romulo Pizarro, responsabilul peruan pentru lupta antidrog, care a prezentat Angajamentul şi Stategia Naţională a statului sud-american de luptă antidrog în perioada 2007-2011.

Obiectivul strategiei este de reducere drastică a impactului social, politic şi economic pe care îl are producerea, traficul şi consumul ilegal de droguri.

În prezent, majoritatea transporturilor de droguri din Peru se îndreaptă spre Europa, respectiv circa 70 la sută din producţia sa, precum şi în SUA (10 la sută), Brazilia (opt procente) şi Columbia (şase procente).

Principalul traseu al drogurilor, pe cale maritimă, are ca destinaţii Spania, Italia, Marea Britanie, SUA, Mexic, Asia şi Africa. Altă modalitate pentru transportul de droguri este cea a folosirii curierilor, care transportă personal cantităţi de droguri.

În 2007, pe Aeroportul Internaţional din Lima, au fost reţinuţi 721 de traficanţi, între care spanioli, români, portughezi, italieni, bulgari şi peruani. Pentru începutul lui 2008, autorităţile peruane au reţinut 183 persoane, printre care 23 de spanioli, nouă olandezi, şase portughezi şi cinci mexicani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici