Phenianul AVERTIZEAZĂ că va ataca SUA dacă portavionul american USS Carl Vinson sprijină exerciţiile militare ale Coreei de Sud

Coreea de Nord a avertizat SUA de „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavion USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau integritatea statului nord-coreean, informează Reuters.

15909 afișări
Imaginea articolului Phenianul AVERTIZEAZĂ că va ataca SUA dacă portavionul american USS Carl Vinson sprijină exerciţiile militare ale Coreei de Sud

Phenianul AVERTIZEAZĂ că va ataca SUA dacă portavionul american USS Carl Vinson sprijină exerciţiile militare ale Coreei de Sud (Imagine: postguam.com)

Coreea de Nord a avertizat SUA de „atacuri necruţătoare” dacă avioanele de pe portavionul USS Carl Vinson, care s-au alăturat forţelor sud-Coreene pentru exerciţii militare, încalcă suveranitatea sau demnitatea statului nord-coreean.

Coreea de Nord, care a ameninţat vecinii săi cu două teste nucleare şi cu mai multe lansări de rachete balistice încă de anul trecut, a declarat că sosirea forţelor operative speciale ale SUA face parte dintr-un „plan imprudent” de a ataca statul.

"Dacă încalcă suveranitatea şi intergitatea Republicii Populare Democrate a Coreei de Nord, armata sa va lansa atacuri extrem de precise atât terestre, ariene, maritime sau subacvatice”, informează agenţia de presă oficială a Coreei de Nord, KCNA.
 
Numele oficial al Coreei de Nord este Republica Populară Democrată Coreeană.
 
"Pe 11 martie, aeronave inamice transportate pe un portavion au zburat în apropierea graniţelor aeriene şi a apelor teritoriale ale Coreei de Nord pentru a efectua manevre militare şi atacuri-surpriză vizând ţinte trestre”, mai precizează KCNA.
 
Un purtător de cuvânt al Marinei americane a declarat că portavionul Carl Vinson se afla într-o desfăşurare obişnuită, programată în regiune în carul căreia a luat parte la exerciţii alături de forţele aliate ale Coreei de Sud.
 
Săptămâna trecută, Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în Marea Japoniei ca răspuns la adresa manevrelor militare comune anuale ale SUA şi Coreei de Sud, pe care statul nord-coreean le vede drept ameninţări de război.
 
Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua prima sa vizită în Coreea de Sud vineri.
 
Săptămâna trecută, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite a declarat că administraţia Trump reevaluează strategia privind Coreea de Nord şi că "toate opţiunile sunt luate în considerare".
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici