Phenianul respinge apelul la dialog lansat de Seul

Coreea de Nord, care a ameninţat recent că va închide graniţa cu Coreea de Sud, a respins sâmbătă apelurile la dialog formulate de Seul, cerând suspendarea aplicaţiilor militare sud-coreene.

14 afișări
Imaginea articolului Phenianul respinge apelul la dialog lansat de Seul

Phenianul respinge apelul la dialog lansat de Seul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coreea de Sud a propus Phenianului în cursul acestei săptămâni iniţierea de discuţii în vederea reducerii tensiunilor, după ce regimul nord-coreean a ameninţat miercuri că va închide graniţa terestră de la 1 decembrie, ca măsură de represalii faţă de politica "de confruntare" a Seulului.

Propunerea de dialog "nu este altceva decât un joc de cuvinte" al Coreei de Sud, care vrea să evite astfel asumarea responsabilităţii pentru deteriorarea relaţiilor, afirmă ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun. În schimb, Seulul trebuie să renunţe la exerciţiile militare care reprezintă "o provocare" şi care au subminat "climatul de dialog şi pace", adaugă ziarul de la Phenian.

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că va închide graniţa terestră cu Coreea de Sud şi a întrerupt legăturile telefonice dintre cele două părţi ale peninsulei, afirmând că măsura reprezintă un răspuns la politica de "confruntare" dusă de Seul.

Armata nord-coreeană a avertizat că la 1 decembrie vor intra în vigoare "măsuri de restrângere şi întrerupere a tuturor trecerilor terestre la Linia de demarcaţie militară", conform agenţiei oficiale KCNA.

La rândul său, Crucea Roşie de la Phenian, controlată de regimul comunist, a anunţat miercuri că îşi va închide biroul de legătură din satul de graniţă Panmunjom, îşi va retrage delegaţii şi va întrerupe legăturile telefonice directe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici