Piaţa unde a fost asasinat Iulius Cezar va fi deschisă turiştilor

Turiştii se vor putea plimba aproape de locul unde se afla cândva Teatrul lui Pompei, în piaţa centrală Largo Argentina din Roma, unde Iulius Cezar şi-a întâlnit sfârşitul sângeros. Autorităţile din capitala Italiei vor deschide marţi o nouă pasarelă.

1358 afișări
Imaginea articolului Piaţa unde a fost asasinat Iulius Cezar va fi deschisă turiştilor

Wikipedia Commons

Dictatorul roman a fost înjunghiat până la moarte de un grup de senatori la idele din martie, mai exact pe15 martie, anul 44 î.Hr., iar relatarea a fost înflorită de William Shakespeare în piesa sa numită după Cezar.

Se presupune că Caesar a murit în Curia din Teatrul lui Pompeei, în piaţa centrală Largo Argentina a capitalei, care găzduieşte ruinele a patru temple. Ruinele sunt toate sub nivelul străzii.

Până de curând puteau fi văzute doar din spatele barierelor din apropierea unei intersecţii rutiere aglomerate. 

De marţi, vizitatorii se vor putea deplasa prin şantier la nivelul solului pe pasarelă şi să vadă structurile de aproape.

Lucrarea a fost finanţată de casa de modă italiană Bulgari, pe un sit care a fost descoperit şi excavat pentru prima dată în timpul lucrărilor de construcţie la Roma, în anii 1920.

Pe locul unde Caesar ar fi exclamat „Et tu, Brute?” când şi-a văzut prietenul său, Brutus, printre ucigaşii săi, potrivit operei lui Shakespeare (dar în realitate n-a făcut-o) se află şi un sanctuar pentru pisicile fără stăpân.

Nerezidenţii vor plăti 5 euro taxa pentru a vizita piaţa, potrivit The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici