Piciorul unui terorist "uitat" de poliţie la Bataclan, găsit după 15 zile de la atacuri

Anchetatori au descoperit aproape întâmplător, la mai puţin de trei săptămâni de la atacurile de la Paris şi Saint-Denis, piciorul unuia dintre atacatorii sinucigaşi de la Bataclan, "uitat" de poliţia tehnică şi ştiinţifică sub un amplificator, scrie site-ul LeDauphine.com.

40 afișări
Imaginea articolului Piciorul unui terorist "uitat" de poliţie la Bataclan, găsit după 15 zile de la atacuri

Piciorul unui terorist "uitat" de poliţie la Bataclan, găsit după 15 zile de la atacuri

Potrivit site-ului, care citează Le Point, piciorul a fost găsit sub un amplificator.

Poliţia judiciară ar fi reuşit să recupereze piciorul, uitat de poliţia judiciară în sala de concerte, mulţumită insistenţelor organizatorilor spectacolului care au insistat să-şi recupereze materialul plasat sub sechestru.

Potrivit săptămânalului, piciorul ar putea fi al lui Samy Amimour, un presupus atacator sinucigaş care ar fi revenit din Siria şi care s-ar fi detonat la Bataclan, unde, pe 13 noiembrie, au fost ucise 89 de persoane care asistau la un concert al trupei Eagles of Death Metal.

Membrul respectiv nu ar fi fost încă unor analize în acest sens, adaugă site-ul.

Sala Bataclan ar putea fi redeschisă la sfârşitul lui 2016

Într-un interviu pentru cotidianul Le Monde, Jules Frutos şi Olivier Poubelle de la sala de concerte din capitala franceză evocă o eventuală redeschidere a acesteia către sfârşitul lui 2016.

"Există o dorinţă de Bataclan şi de reîntâlnire. Dar va fi un drum lung al crucii. Sala va fi respectată, nu o vom distruge", a declarat Frutos. "Sperăm puternic (să o redeschidem) la sfârşitul lui 2016", a anunţat Poubelle.

Sala ar putea să fie redeschisă cu un concert Eagles of Death Metal, în contextul în care trupa a anunţat deja că vrea să cânte la redeschidere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici