Piraţii somalezi au capturat încă două nave în Golful Aden

Piraţii somalezi au capturat miercuri două nave cargo în largul Golfului Aden, a treia navă capturată în mai puţin de o săptămână, a anunţat joi un oficial kenyan.

49 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi au capturat încă două nave în Golful Aden

Piraţii somalezi au capturat încă două nave în Golful Aden (Imagine: Mediafax/AFP)

Navele MV Arean şi MV Lehmann Timber au fost capturate miercuri în Golful Aden, a anunţat Andrew Mwangura, responsabil la filiala kenyană a Programului de Asistenţă Maritimă.

"Avem confirmarea că piraţii se află la bordul a două nave, dar încă nu am primit cereri de răscumpărare", declară oficialul citat.

Mwangura a precizat că nava MV Arean naviga sub pavilion turc şi era înmatriculată în Malta, subliniind că nu dispune de informaţii despre cealaltă navă.

Duminică, piraţii somalezi au capturat o navă cargo aparţinând unei companii olandeze.

Într-un comunicat, compania Dutch Reider Shipping a precizat că nava "MV Amiya Scan, sub pavilion panamez, cu un echipaj de patru ofiţeri ruşi şi cinci marinari filipinezi, a fost capturată la 25 mai, de piraţi, în apele internaţionale ale Golfului Aden, după ce părăsise portul kenyan Mombasa la 19 mai îndreptându-se spre portul românesc Constanţa".

Apele din largul coastelor somaleze sunt considerate cele mai periculoase din lume. În 2007, peste 25 de nave au fost deturnate în această zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici